Hamarosoan Szolnokon nyílik a minta boltunk!

Vissza
Valóban egészségesebb, ami „bio”?

Valóban egészségesebb, ami „bio”?

Az utóbbi évtizedben egyre inkább elterjedtek az üzletek polcain a „bio” feliratú termékek, élelmiszerek. 

Első ránézésre a zöldségek és gyümölcsök pl. kevésbé szépek és drágábbak, ahogyan a választék is sokkal kisebb belőlük, mint az ún. konvencionális úton előállított társaiké.

 

A „bio” jelző használata, mint minden Európai Uniós tagállamban, Magyarországon is szigorú szabályokhoz kötött. Ezek jelenleg az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2018/848 (V.14.) rendelete, valamint a hozzá kapcsolódó végrehajtási rendeletek, illetve ezt egészíti ki itthon a Vidékfejlesztési Minisztérium 34/2013. (V.14.) rendelete. (1)

Összefoglalóan tehát a bio élelmiszerek gyakorlatilag mentesek azoktól a káros anyagoktól, amelyeket az ipari élelmiszer-termelés során használnak. Sok száz okot tudnánk felsorolni, ami miatt érdemes minősített bio alapanyagokat választani, mi most ezek közül kiemeltük a legfőbb érveket, ami a bio élelmiszerek mellett szólnak.

1.) KÁROS NÖVÉNYVÉDŐ SZEREK CÉLZOTT HASZNÁLATÁTÓL MENTESEK
Az egyik legfontosabb előnye a minősített bio élelmiszerek fogyasztásának, hogy a termesztésük során nem használnak génmódosítást és káros növényvédő szereket.

2.) AZ EGÉSZSÉGRE GYAKOROLT POZITÍV HATÁSOK A jelentősen kevesebb káros anyagnak köszönhetően a bioélelmiszerek fogyasztása csökkentheti többek között az allergiás megbetegedések, valamint a túlsúly és az elhízás kockázatát, bár az is igaz, hogy általában a bioélelmiszerek fogyasztói eleve egészségesebb életmódot folytatnak.


3.) MAGASABB TÁPANYAGTARTALOM A bioélelmiszerek tápanyagtartalmát vizsgáló kutatások eredményei eltérőek a talajtakaró és az ökológiai gazdálkodás érettségének különbözőségei miatt.

 

4.) KÖRNYEZETBARÁTABBAK Egy másik előnye a bio élelmiszereknek az, hogy segítenek óvni a környezetet. Az ökológiai és a hagyományos gazdálkodást összehasonlító tanulmányok többsége azt mutatta, hogy az ökológiai gazdálkodás kevesebb negatív hatást gyakorol a környezetre.

 

5.) EGYSZERŰEN FINOMABBAK Sokan azt tapasztalják, hogy a bio élelmiszereknek jobb az íze, mint a hagyományos élelmiszereké. Ez valószínűleg azért van, mert a biotermesztés során a növények természetesebb körülmények között nőnek, így jobb ízűek és illatosabbak.

 

Ha Tőlünk vásárolsz, biztonságot kapsz! Egyrészt termékeink garantáltan vegán alapanyagokból készülnek, nyomokban sem tartalmaznak állati eredetű összetevőt, másrészt csak és kizárólag ellenőrzött, megfelelő engedélyekkel rendelkező forrásból származó alapanyagokat használunk. Ha van rá lehetőség magyar termelőktől szerezzük be őket.

Belépés

vagy

Elfelejtett jelszó

Betöltés...

Kategóriák

Menü