MPL postán maradó, csomagpont és automata 30.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes!

Cikkszám: 
5999569810050
Raktáron 47 db
Mennyiségi kedvezmény
2 279 Ft
1
db
Mennyiségi kedvezmény
Eredeti ár - 2 279 Ft
5
5 2 165 Ft/db
10
10 2 051 Ft/db
Alkalmazható: immunrendszer, izület, csont és porc,
Gyártó: Indikáció Kft.
Szállítási díj: 990 Ft -tól
Fizetési mód: Utánvét, Előreutalás, Bankkártya
Raktárkészletek
Raktár (Budapest) 47 db
Szállítási idő: 2-5 munkanap
Részletek

 

60 db étrend-kiegészítő kapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből.

A csipkebogyó terméshús hivatalos jegyzékben szereplő egészségtámogató hatása:

  • Támogatja az ízületek egészségét, rugalmasságát, mozgékonyságát.

A csipkebogyóban is megtalálható C-vitamin:

  • Hozzájárul a normál kollagénképződéshez, ezen keresztül a csontozat, a porcok, a fogíny és fogak, valamint az erek és bőr normál állapotának fenntartásához.
  • Támogatja az immunrendszer normál működését.

 

Miért ajánljuk?

  • Kimagasló mennyiségű csipkebogyó terméshúst (500 mg) és C-vitamint (200) mg tartalmazó étrend-kiegészítő!
  • A hatályos Európai Gyógyszerkönyv követelményeinek megfelelő aszkorbinsavtartalom a csipkebogyóban!
  • A kapszulákban lévő szuperfinom gyógynövénypor általános előnyei:
    • nagyobb biológiai hozzáférhetőség és aktivitás (kisebb mennyiség is elegendő),
    • jobb oldhatóság, több vízoldható rost,
    • magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,
    • erősebb antioxidáns hatás,
    • elnyújtott felszívódás, kiegyensúlyozott támogatás,
    • teljes hatóanyagspektrum.
  • Adalékanyag- és kivonószermentes, a kapszulák a csipkebogyón és a C-vitaminon kívül mást nem tartalmaznak.
  • A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.

Mikor ajánljuk?

  • A csipkebogyó a természet egyik leggazdagabb C-vitamin forrása, ami fontos a szervezet immunrendszerének megfelelő működéséhez. A C-vitamin antioxidáns hatása révén hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A csipkebogyó a C-vitaminon kívül további antioxidánsokat is tartalmaz: flavonoidokat, karotinoidokat és polifenolokat. A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a normál csontozat, valamint a porcok normál állapotának, működésének fenntartásához.  Részletes tájékoztató a terméken megjelenő egészséggel kapcsolatos állításokról.
  • A csipkebogyó és a C-vitamin az ízületeket érintő gyulladásos betegségek (reuma, porckopás stb.) kezelésére alkalmazott gyógyszeres és életmód-terápia mellett is fogyasztható egészségtámogató céllal. 

 

A csipkebogyó és a C-vitamin élettani (fiziológiai) hatásai

  • A csipkebogyó szárított terméshúsa jelentős mennyiségű C-vitamint (aszkorbinsavat) tartalmaz. Mennyisége elérheti a 1,5 százalékot is, amely szinte egyedülálló a növényvilágban. Összehasonlításképpen a friss citromban a C-vitamin csak 0,05 százalékban van jelen.
  • A C-vitamin többek között az immunrendszer megfelelő működésében is fontos szerepet tölt be. Növeli a fehérvérsejtek aktivitását és mozgóképességét, illetve az ellenanyagok termelését is. A C-vitamin szintje a fehérvérsejtekben (fagocitákban, limfocitákban) akár százszor magasabb lehet, mint a vérplazmában (Hemila).
  • Egyes kutatók szerint a fehérvérsejtek C-vitamin szintje megfázáskor csökken, ezért hasznos lehet a pótlólagos bevitele (Wilson).
  • Az USA Mezőgazdasági Hivatala (USDA) 2010-ben egy olyan összegző tanulmányt készített, amelyben egymással összehasonlíthatóvá tette a leggyakoribb mezőgazdasági termékek (főképp zöldségek, gyümölcsök, fűszerek) antioxidáns hatását. Az antioxidáns hatást ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) μmolTE/100 g adták meg (USDA).
  • A tanulmányban a csipkebogyó kiemelkedő, 96150-es ORAC-értékkel szerepel. Összehasonlításképpen érdemes megnézni néhány további, magas antioxidáns hatással rendelkező növényt:
    • Fekete áfonya: 9621
    • Aszalt szilva: 8059
    • Fekete ribizli: 7957
    • Szeder: 5905
    • Cékla: 1976
    • Alma: 4275
    • Narancs: 2103
    • Citrom: 1346
  • Jól látható, hogy a csipkebogyó antioxidáns-tartalma 10-50-szerese más magas antioxidáns tartalmúnak gondolt zöldségeknek, gyümölcsöknek.
  • Az erőteljes antioxidáns hatáshoz a csipkebogyó magas C-vitamin tartalma mellett hozzájárul az is, hogy nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat. Ezek az anyagok az antioxidáns hatás legalább feléhez járulnak hozzá. A C-vitamin mellett azért érdemes magas flavonoidtartalmú csipkebogyót fogyasztani, mert a flavonoidok erőteljes antioxidáns hatásuk révén képesek az oxidálódott, dehidroaszkorbinsavvá (DHA) alakult C-vitamint visszaállítani eredeti formájába, ezáltal kisebb mennyiségű C-vitamin fogyasztásával is azonos hatás érhető el (Cossins).

 

  • A csipkebogyó ízületekre gyakorolt hatását számos klinikai kutatásban vizsgálták. Az eredmények azt mutatták, hogy a csipkebogyó-kivonatok három-négy hónapnyi rendszeres fogyasztása elősegítette az ízületek egészségének megőrzését (Winther, Warholm, Rein).
  • A csipkebogyó akkor is segíthet az ízületek rugalmasságának és mozgékonyságának megőrzésében, amikor valakinél már indokolt a gyógyszeres terápia ízületi gyulladás miatt. Egy ilyen klinikai kutatás végén a kutatók megállapították, hogy a csipkebogyó-kivonat jó kiegészítője lehet a reumatoid artritiszben szenvedők gyógyszeres kezelésének (Willich).
  • A csipkebogyó magas C-vitamin tartalma ahhoz is hozzájárulhat, hogy csökkentse a szervezet húgysavszintjét, ezzel is támogatva az ízületek rugalmasságának, mozgékonyságának megőrzését. Egy vizsgálatban kimutatták, hogy a napi 250 mg-nál több C-vitamint fogyasztók átlagos húgysavszintje alacsonyabb (5,7 mg/dl), mint azoknak, akiknek naponta kevesebb mint 90 mg a C-vitamin bevitelük (6,4 mg/dl). A kutatók azt is megállapították, hogy a napi 500 mg-nál több C-vitamint fogyasztó emberek húgysavszintje tovább már nem csökken, ugyanannyi, mint a napi 250 mg-nál többet fogyasztóké (Gao).

A táplálkozási és életmódbeli tényezők jelentős mértékben hozzájárulnak a csontozat egészségéhez. A gyümölcs- és zöldségspecifikus antioxidánsok, mint például a C-vitamin, segíthetnek a csontok, a porcok, a fogak, a fogíny és a bőr egészségének megőrzésében.

A C-vitamin három módon is kifejti pozitív hatását:

  1. A C-vitamin a szervezetben kulcsfontosságú anyag a kollagén képződéséhez. Az életkor előrehaladtával, különösen 40 éves kor felett a szervezet természetes kollagénszintézise egyre jelentősebben csökken. Amennyiben például C-vitamin-hiány miatt a kollagénszintézis folyamata sérül, a kollagénláncok nem tudnak kialakulni, az előállításában részt vevő kezdeti fehérjék lebomlanak a sejtben. A kollagén szerkezeti támogatása nélkül az erek, a ízületek és a bőr sérülékennyé válnak, valamint a csontok és porcok könnyebben megsérülnek (Kipp, Poal-Manresa).

  2. Az oxidatív stressz fokozhatja a csontfelszívódást. A C-vitamin egy erős antioxidáns, amelynek fontos szerepe van az oxidatív stressz csökkentésében, ezért szerepet játszhat a csontfelszívódás megelőzésében (Conner).

  3. A C-vitamin mindezek mellett elősegíti az E-vitamin regenerációját a sejtekben. Az E-vitamin a C-vitamin mellett egy másik erős antioxidáns, amely szintén összefüggésbe hozható a csontok egészségének megőrzésével (Michaëlsson, Yeum).

Az embereken végzett, C-vitaminnal kapcsolatos tudományos vizsgálatok is pozitív összefüggést mutattak ki az étrendi C-vitamin és a csont ásványianyag-sűrűsége között:

  1. A magasabb C-vitamin bevitel főképp olyan férfiaknál előnyös, akik csak kis mennyiségben fogyasztanak kalciumot vagy E-vitamint (Hall, Morton).
  2. Tanulmányok arra is utaltak, hogy a C-vitamin bevitel hozzájárul a csontok rugalmasságának és ásványi anyag sűrűségének megtartásához, különösen a dohányzók és az ösztrogént fogyasztó nők körében (Melhus, New).

 

Figyelmeztetések

Terhesség és szoptatás alatt is fogyasztható. 3-tól 10 éves korig a javasolt a kapszulák tartalmát vízben vagy más folyadékban elkeverni a kapszulák nagy mérete miatt (további részletek az Adagolás fejezetnél).

  • A csipkebogyó és a csipkebogyó terméshús régóta fogyasztott élelmiszer, nem szerepel az EFSA potenciálisan aggodalomra okot adó növények listájában. Nem ismert olyan kutatás, amely alapján a gyerekek számára kockázatot jelentene a fogyasztása. 3 és 10 éves kor között javasoljuk a fogyasztóknak a kapszulák szétbontását, mivel azok nagy méretűek, kisgyerekek számára esetleg nehezen lenyelhetők.

A fogyasztás időtartama

  • Nem ismert olyan anyag a csipkebogyóban, amely indokolttá tenné a fogyasztás időtartamának korlátozását.

A felsorolt lehetséges mellékhatásokon, kölcsönhatásokon és ellenjavallatokon kívül a tudomány mai állása szerint nem ismert más számottevő kockázat a csipkebogyó és a C-vitamin fogyasztásával kapcsolatban a megadott adagolás mellett.

Étrend-kiegészítők kötelező figyelmeztetései

  • Fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
  • A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
  • Kisgyermekek elől elzárva tartandó!

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) által notifikált termék. Notifikációs szám: 32160/2023

Hasonló termékek
Adatok
Márka:
Javallat
Forgalmazó:
Indikáció Kft.
EAN:
5999569810050
Tömeg:
100 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

JAVALLAT Csipkebogyó Terméshús kapszula 60 db

JAVALLAT Csipkebogyó Terméshús kapszula 60 db
JAVALLAT Csipkebogyó Terméshús kapszula 60 db
2 279 Ft
Belépés
vagy
Elfelejtett jelszó
Betöltés...
Kategóriák
Menüpontok