MPL postán maradó, csomagpont és automata 30.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes!

Cikkszám: 
5999569810104
Raktáron 59 db
Mennyiségi kedvezmény
1 969 Ft
1
db
Mennyiségi kedvezmény
Eredeti ár - 1 969 Ft
5
5 1 871 Ft/db
10
10 1 772 Ft/db
Gyártó: Indikáció Kft.
Szállítási díj: 990 Ft -tól
Fizetési mód: Utánvét, Előreutalás, Bankkártya
Raktárkészletek
Raktár (Budapest) 59 db
Szállítási idő: 2-5 munkanap
Részletek

 

60 db étrend-kiegészítő kapszula,
bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből, C-vitaminnal.

A csalánlevél és a C-vitamin hivatalos jegyzékben szereplő egészségtámogató hatásai:

  • A csalánlevél:
    • Támogatja a szív- és érrendszer egészségét.
    • Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
  • A C-vitamin:
    • Hozzájárul a normál kollagénképződéshez, ezen keresztül a csontozat, a porcok, a fogíny és fogak, valamint a bőr normál állapotának fenntartásához és az immunrendszer egészséges működéséhez.

 

Ezért ajánljuk:

  • A kimagasló mennyiségű csalánlevelet tartalmazó kapszula!
  • A csalánlevél és a C-vitamin szinergikus hatása!
  • A kapszulákban lévő szuperfinom gyógynövénypor általános előnyei:
    • nagyobb biológiai hozzáférhetőség és aktivitás (kisebb mennyiség is elegendő),
    • jobb oldhatóság, több vízoldható rost,
    • magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,
    • erősebb antioxidáns hatás,
    • elnyújtott felszívódás, kiegyensúlyozott támogatás,
    • teljes hatóanyagspektrum.
  • Adalékanyag- és kivonószermentes, a kapszulák a gyógynövényen és a C-vitaminon kívül mást nem tartalmaznak.
  • Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült.
  • Egy kapszula tartalma ~1,5 g csalánlevél teafűnek felel meg.
  • A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.

    Mikor ajánljuk? 

    • A csalánlevél egy sokoldalú gyógynövény, amely C-vitaminnal kombinálva számos módon támogathatja az egészséget, még akkor is, ha jelenleg nincsenek fennálló betegségei. Rendszeres fogyasztása egyensúlyt teremthet a szív- és érrendszer működésében, elősegítheti az immunrendszer egészségét Részletes tájékoztató a terméken megjelenő egészséggel kapcsolatos állításokról.

    • A csalánlevél a 2-es típusú cukorbetegség, az ízületi gyulladások vagy az allergiás tünetek kezelésére alkalmazott gyógyszeres és életmód-terápia mellett is fogyasztható.

    A csalánlevél és a C-vitamin élettani (fiziológiai) hatásai

     

    • A csalánlevél szívre és érrendszerre gyakorolt kedvező élettani hatása többek között annak köszönhető, hogy hatóanyagai segítenek a gyulladásos folyamatok egyensúlyát fenntartani. Több kísérletben is gátolta a gyulladást kiváltó anyagok (pl. interleukin, TNF-alfa) felszabadulását (Namazi, Klinelhoefer, Obertreis).
    • A szív és érrendszeri hatásához hozzájárulhat a kísérletekben megfigyelt enyhe testsúlycsökkentő és a normál szisztolés vérnyomást támogató hatása is (Tahri).
    • Egy három hónapig tartó kutatásban a naponta három alkalommal szedett csalánlevél-készítmény csökkentette a vércukorszint hirtelen emelkedését, az étkezés után 2 órával mért vércukorszintet és a a vér HbA1c (vércukor-szintet jelző paraméter) szintjét is. Az értékek a placebóval összehasonlítva jelentősen kedvezőbbek voltak (Kianbakht). A vizsgálati eredmények alapján a csalánlevél vércukorszint csökkentésére önállóan ugyan nem alkalmas, de  egészségtámogató kiegészítője lehet a 2-es típusú vércukorbetegség kezelésére alkalmazott gyógyszeres és életmód-terápiának.
    • Egy másik kutatás igazolta, hogy a csalánlevél kivonata fokozza a hasnyálmirigy inzulintermelését, amely kedvező hatással van a vércukorszintre, ezáltal az szív- és érrendszer egészségére (Farzami).
    • Szintén igazolták, hogy a csalánlevél kivonata gátolja a szénhidrátokat bontó alfa-glükozidáz enzim működését, ez pedig gátolja az étkezéssel elfogyasztott cukrok és szénhidrátok gyors felszívódását, ezáltal a hirtelen vércukorszint-emelkedést (Onal, Simoes-Pires).
    • A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek normál állapotának, működésének fenntartásához is.

     

    • Egy kutatás szerint a csalánlevél jó kiegészítője lehet az allergiás tünetek kezelésére szedett gyógyszereknek, mivel elősegíti az immunrendszer normál működését. A kutatásban 98 önkéntes vett részt, az egyik felük csalánlevél-kivonatot, másik részük placebót (hatóanyag nélküli készítményt) kapott. A kutatást a résztvevők által vezetett napló alapján értékelték ki, ez alapján a csalánlevél-kivonatot fogyasztók jobb közérzetről számoltak be, mint a placebot szedők (Mittman).
    • A csalánlevélnek az immunrendszer normál működését támogató hatását kiegészíti a termékben lévő C-vitamin is

     

    A táplálkozási és életmódbeli tényezők jelentős mértékben hozzájárulnak a csontozat egészségéhez. A gyümölcs- és zöldségspecifikus antioxidánsok, mint például a C-vitamin, segíthetnek a csontok, a porcok, a fogak, a fogíny és a bőr egészségének megőrzésében.

    A C-vitamin három módon is kifejti pozitív hatását:

    1. A C-vitamin a szervezetben kulcsfontosságú anyag a kollagén képződéséhez. Az életkor előrehaladtával, különösen 40 éves kor felett a szervezet természetes kollagénszintézise egyre jelentősebben csökken. Amennyiben például C-vitamin-hiány miatt a kollagénszintézis folyamata sérül, a kollagénláncok nem tudnak kialakulni, az előállításában részt vevő kezdeti fehérjék lebomlanak a sejtben. A kollagén szerkezeti támogatása nélkül az erek, a ízületek és a bőr sérülékennyé válhatnak, valamint a csontok és porcok könnyebben megsérülhetnek (Kipp, Poal-Manresa).

    2. Az oxidatív stressz fokozhatja a csontfelszívódást. A C-vitamin egy erős antioxidáns, amelynek fontos szerepe van az oxidatív stressz csökkentésében, ezért szerepet játszhat a csontfelszívódás gátlásában (Conner).

    3. A C-vitamin mindezek mellett elősegíti az E-vitamin regenerációját a sejtekben. Az E-vitamin a C-vitamin mellett egy másik erős antioxidáns, amely szintén összefüggésbe hozható a csontok egészségének megőrzésével (Michaëlsson, Yeum).

    Az embereken végzett, C-vitaminnal kapcsolatos tudományos vizsgálatok is pozitív összefüggést mutattak ki az étrendi C-vitamin és a csont ásványianyag-sűrűsége között:

    1. A magasabb C-vitamin bevitel főképp olyan férfiaknál előnyös, akik csak kis mennyiségben fogyasztanak kalciumot vagy E-vitamint (Hall, Morton).
    2. Tanulmányok arra is utaltak, hogy a C-vitamin bevitel hozzájárul a csontok rugalmasságának és ásványi anyag sűrűségének megtartásához, különösen a dohányzók és az ösztrogént fogyasztó nők körében (Melhus, New).

     

    Figyelmeztetések

    Fokozhatja a nem szteroid fájdalom és gyulladáscsökkentő gyógyszerek hatását.

    • A Frankfurti Egyetem Klinikai Gyógyszerészeti Tanszékének kutatásában negyven olyan önkéntes vett részt, akik krónikus ízületi gyulladásban szenvedtek. A betegeket két csoportra osztották,  egyik felük 200 mg nem szteroid fájdalomcsillapítót, gyulladáscsökkentőt kapott kezelésként, míg a másik felük csupán 50 mg-ot, de emellett csalánkivonatot is. Az értékelést a gyulladásra utaló C-reaktív fehérje (CRP) vérben lévő mennyisége, illetve egyéb krónikus ízületi gyulladásra utaló jelek (fájdalom, nyomásfájdalom, merevség stb.) alapján végezték. Mindkét csoportban 70 százalékos javulást tapasztaltak a kutatók, tehát a csalánkivonat szedése mellett negyedannyi fájdalomcsillapítóra volt szüksége a betegeknek ugyanazon hatás eléréséhez (Chrubasik).

    • Németországban több nagyszabású klinikai vizsgálatot is végeztek csalánlevéllel. Az egyik ilyen kutatásban 8955 oszteoartritiszben vagy reumaotid artritiszben szenvedő beteg vett részt. A betegek fele régóta küzdött ízületi gyulladással, ezért korábban is szedett nem szteroid gyulladáscsökkentőt. A korábbi kezelések megtartásával valamennyi beteg három héten keresztül szedett csalánkivonatot. A vizsgálat végén a korábban fájdalomcsillapítót szedő betegek 64 százaléka arról számolt be, hogy jelentősen csökkentette a fájdalomcsillapítók szedését. 26 százalékuk teljesen abbahagyta a fájdalomcsillapító használatát, a többiek felére csökkentették a napi adagot. A betegeknél a nyugalmi fájdalom 55 százalékkal, a mozgatási fájdalom 45 százalékkal csökkent. A betegek 1 százaléka számolt be mellékhatásokról (emésztőrendszeri panaszok: 0,6%, allergiás reakciók: 0,1%) (Ramm).
    • Egy évvel később egy másik vizsgálatban a csalánkivonat hosszú távú hatását vizsgálták. Ebben a kutatásban 819-en vettek részt. Az orvosok és a betegek is 90%-ban jónak vagy nagyon jónak értékelték a csalánlevél kiegészítő alkalmazását a fájdalomcsillapítók mellett. Mellékhatások a betegek kevesebb mint 3 százalékánál fordultak elő (allergiás reakciók, emésztőrendszeri panaszok) (Wolf).

    Fokozhatja a vizelethajtó és vércukorszint-csökkentő gyógyszerek hatását.

    • A csalánlevél kivonata klinikai vizsgálatokban vizelethajtó és vércukorszint-csökkentő hatásúnak bizonyult, továbbá az EMA/HMPC monográfia is a vizelet mennyiségének növelésére ajánlja a kutatások és a hagyományos használat alapján (Tahri, Ziaei).

    Emésztőrendszeri panaszok megjelenése esetén szüneteltesse fogyasztását! 

    • A csalánlevél több klinikai vizsgálatban is jól tolerálhatónak bizonyult, a vizsgálatokban legtöbbször emésztőrendszeri panaszok jelentkeztek, de ezek mértéke alacsony volt. Amennyiben fogyasztásakor emésztőrendszeri tünetet tapasztal, érdemes szüneteltetni a csalánlevél fogyasztását (Mittman, Wolf, Ramm).

    A csalánlevél fogyasztása várandós anyáknak, továbbá 6 éven aluliaknak nem ajánlott!

    • A csalánlevél terhesség alatti alkalmazásának biztonságossága nem kellőképp alátámasztott. Egy esettanulmány alapján a csalántea befolyásolhatja a női nemi hormonok szintjét: egy csalánteát fogyasztó 33 éves nő magas ösztradiolszintet és alacsony tüszőstimuláló hormon (FSH) és luteinizáló hormon (LH) szintet mutatott. Ezeknek a hormonoknak a szintje a csalántea abbahagyása után 6 héttel normalizálódott. A csalánlevél lehetséges vizelethajtó és vércukorszint-csökkentő hatása szintén indokolja, hogy korlátozzuk terhesség alatti fogyasztását. Ugyanakkor a  csalánlevél régóta fogyasztott élelmiszer, nem szerepel az EFSA emberi egészségre potenciálisan aggodalomra okot adó növények listájában, nem tekinthető új élelmiszernek az EU-ban. Nem ismert olyan kutatás, amely alapján a fogyasztása során veszélyeztetné az anyatejjel táplált csecsemő vagy a 6 évesnél idősebb gyerekek egészségét a megadott adagolás többszörösének megfelelő mennyiségben sem (Sahin, Tahri, Ziaei, Marchetti, Łuczaj, Yeşil, Bhatia).

    Fogyasztás időtartama

    • A csalánlevél régóta fogyasztott élelmiszer- és étrend-kiegészítő alapanyag, amely több klinikai vizsgálatban is jól tolerálhatónak bizonyult 8-12 hetes fogyasztás esetén, ezért nem indokolt a fogyasztás időtartamának korlátozása (Ziaei, Moré, Khosravi, Wolf).

    A felsorolt lehetséges mellékhatásokon, kölcsönhatásokon és ellenjavallatokon kívül a tudomány mai állása szerint nem ismert más számottevő kockázat a csalánlevél fogyasztásával kapcsolatban a megadott adagolás mellett.

    Étrend-kiegészítők kötelező figyelmeztetései

    • Fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
    • A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
    • Kisgyermekek elől elzárva tartandó!

    A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) által notifikált termék. Notifikációs szám: 32480/2023

    Hasonló termékek
    Adatok
    Márka:
    Javallat
    Forgalmazó:
    Indikáció Kft.
    EAN:
    5999569810104
    Vélemények
    Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

    JAVALLAT Csalánlevél C-vitaminnal kapszula 60 db

    JAVALLAT Csalánlevél C-vitaminnal kapszula 60 db
    JAVALLAT Csalánlevél C-vitaminnal kapszula 60 db
    1 969 Ft
    Belépés
    vagy
    Elfelejtett jelszó
    Betöltés...
    Kategóriák
    Menüpontok